袁偉豪父親患癌病逝 深夜發文︰放心,媽媽交給我吧


    圖︰袁偉豪深夜發文,公佈其父親已離世。(袁偉豪IG)

    袁偉豪今日(17日)深夜發文,並上載多張其父的照片,指父親已病逝。袁偉豪在文中寫到︰「樹欲靜而風不止,子欲養而親不在,爸爸永遠懷念您!」他又在hashtag寫到︰你是我心目中最堅強的爸爸,辛苦你了!不再痛苦,好好休息;並指︰「放心,媽媽交給我吧!」

    袁偉豪的好友湯洛雯、陳山聰、胡定欣、岑麗香亦有在帖文留言,表達哀痛。

    為付醫藥費拍劇走埠 壓力大致脫髮?

    袁偉豪父親7年前確診鼻咽癌,近年更擴散到肝,要做化療同食標靶藥,且病情反覆。孝順仔袁偉豪一有空檔就會留喺屋企陪爸爸,據悉,身為長子嘅袁偉豪為咗爸爸嘅龐大醫藥費,又拍劇又走埠,外出工作亦會致電給媽媽了解爸爸的情況。不過,有指袁偉豪因為咁而壓力太大,仲搞到「甩頭髮」。

    而女友張寶兒在袁偉豪父親患病期間都有陪伴在側,雖然少咗時間「二人世界」,但善解人意嘅張寶兒都冇詐型,仲會主動逗男友開心。

    圖︰袁偉豪係孝順仔,一有空檔就會返屋企陪爸爸。(袁偉豪IG)
    圖︰袁偉豪指,爸爸是一位為人民服務的好警察。(袁偉豪IG)
    圖︰女友張寶兒知道袁偉豪辛苦,都有陪伴在側,上星期亦有同5月11號生日嘅袁偉豪慶祝。(袁偉豪IG)

    這篇文章 袁偉豪父親患癌病逝 深夜發文︰放心,媽媽交給我吧 最早出現於 流動新聞

    分享給好友:

    评论文章

    Please enter your comment!
    Please enter your name here